STILL sätter branschstandarden för orderplockning

STILL sätter branschstandarden för orderplockning!

STILL presenterar världens modernaste orderplocktruckar.

I logistikbranschen är effektiva och snabba processer av avgörande betydelse. I många fall är orderplockning en särskilt viktig del av verksamheten. STILL har testat sina orderplocklösningar för att undersöka hur de kan optimeras, med hänsyn till arbetsprocesserna, för att möta de ständigt ökande kraven på dagens logistikmarknad.

Resultatet av detta blev en hel uppsjö av nya effektiva produkter för orderplockning, med optimerade prestanda, innovativ teknik och maximerad arbetskomfort för användarna.

Vi kan börja med MX-X smalgångstruck (Man-up), den vertikala orderplockaren EK-X, den prisbelönta autonoma orderplockaren iGo neo CX 20 och vårt senaste tillskott i STILLs produktfamilj: mångsidiga OPX.

Lär känna vår olika orderplocklösningar!

En översikt över världens mest moderna orderplockflotta


MX-X

Produktivitetshöjare i lagermiljöer med begränsat rörelseutrymme

 • Optimerad användning av lagerutrymmet: 18 meters lyfthöjd och vår högsta lastkapacitet
 • Snabb lagring och hämtning: Aktiv laststabilisering (ALS) som minskar mastsvängningarna
 • Maximal arbetskomfort: rymlig och justerbar förarhytt
 • Höga prestanda: skräddarsydda servicepaket för kundernas individuella behov
 • Arbeta enkelt och säkert: smarta styrsystem som OptiSafe och OptiSpeed 4.0

Du får ett fordon som exakt passar dina individuella krav, i allt från dimensioner till tekniska funktioner.


Perfekta prestanda och komfort

Innovativa tekniker och smarta modulära lösningar: Den nya MX-X smalgångstruck (Man-up) från STILL sätter branschstandarden för prestanda och användarvänlighet. MX-X är utvecklad för att hantera alla slags utmaningar och har prestandapaket för alla tillämpningsprofiler. Den här trucken är exakt anpassad efter dina individuella krav – vad gäller allt från dimensionerna till de tekniska funktionerna.

Fokus på operatören: Den rymliga, flexibla och anpassningsbara förarhytten har intuitiv styrning och smarta hjälpsystem som gör arbetet säkert, bekvämt och effektivt under hela skiftet.

Körhastighet på upp till 14 km/h, lyfthöjd på 18 m och marknadens högsta lastkapacitet gör MX-X till en produktivitetshöjare i kompakta lagerutrymmen. Den aktiva laststabiliseringen (ALS) förkortar lagrings- och hämtningsprocesser med upp till 5 %, och  vridmekanismen innebär ännu kortare plockavstånd. Den helsvetsade tillsatslyften ger MX-X-trucken maximal stabilitet under hela dess livslängd. STILLs orderplockartruck MX-X erbjuder funktionalitet i toppklass och kan konfigureras efter kundens krav.

Vad våra kunder säger om MX-X-serien

Hög effektivitet, komfort och precision – VNA-trucken i STILLs MX-X-serie är ett beprövat arbetsverktyg för logistikleverantören SCHUON
Schuon levererar upp till 20 000 paket i veckan. Det krävs snabbhet och effektivitet. Och då är MX-X och dess förbättrade ergonomiska design det självklara valet.
Men läs gärna själv.

Schuon levererar upp till 20 000 paket i veckan. Det krävs snabbhet och effektivitet. Och då är MX-X och dess förbättrade ergonomiska design det självklara valet.

En STILL-truck bevisade detta i ett fälttest hos företaget Gebrüder Schuon Logistik GmbH. Den har uppskattats av både operatörer och användare på arbetsplatsen ända sedan december 2016, inte bara för att den garanterar optimerad användning av golvytan, utan också för att den är så flexibel och enkel att hantera och erbjuder maximal komfort för föraren.

Framgångarna för logistikleverantören Schuon i Haiterbach i Schwarzwald beror inte enbart på de smidiga logistikprocesserna, utan också på hög flexibilitet i samband med fluktuerande produktvolymer och efterfrågan. ”Vi värdesätter lagerutrustning som är skräddarsydd efter våra behov, så att vi kan reagera snabbt och vara flexibla”, säger ägaren och VD:n Horst Schuon. ”Tack vare den nya STILL VNA-trucken kan vi maximera flexibiliteten och samtidigt öka produktionen.”

STILL och Schuon har varit partners länge. Den Hamburgbaserade intralogistikleverantören STILL har byggt ett 17,2 meter högt ställsystem med 30 gångar och 65 000 pallplatser till Schuons utbyggda lager och har även tillhandahållit fullservicehantering av logistikföretagets truckpark. ”Vi är stolta över de många åren av förtroende och partnerskap med Schuon. Tack vare samarbetet är vi mycket väl förtrogna med företagets processer och utmaningar”, säger Thomas A. Fischer, försäljnings-, marknads- och servicechef på STILL GmbH. ”Vår nya MX-X-serie är skräddarsydd efter logistikleverantörerens tuffa krav”. Det är därför vi testat alla våra orderplockningskoncept för att verkligen optimera dem.

Logistikexpertens lager är utformat för maximal effektivitet, med 140 000 pallplatser och 80 000 orderplockningshyllor. Oavsett om det handlar om ”just in sequence”-leveranser, kvalitetsledning och lagerplanering för inköpslogistik eller logistikhantering för onlinebut utför Schuons 120 anställda många olika typer av lager- och logistiktjänster vid företagets högkvarter i Haiterbach, och i Lengwil i Schweiz.

De skenstyrda MX-X VNA-truckarna används för orderplockning på de övre ställen i den stora hallen i Schuons lager. Truckarna kan utan problem lyfta upp till 18 meters höjd tack vare tillsatslyften.. Huvudlyften och tillsatslyften används samtidigt för snabb åtkomst. MX-X-modellen är utrustad med det nya stabiliserande ALS-systemet, som liknar den aktiva laststabiliseringsfunktionen hos STILLs FM-X skjutmasttruckar som ger säker lasthantering och snabbar på orderplockningsprocessen. Det betyder att den hydrauliska styrningen hjälper till att kompensera för vibrationerna i masten vid plockning och lagring av gods. Detta möjliggör också smart styrning av hastigheten och djupet. Lagringsdjupet blir enhetligt, och hanteringskapaciteten vid lagring och plockning ökar med upp till 5 %.

Schuon levererar upp till 20 000 paket i veckan. Det krävs snabbhet och effektivitet. Den allt populärare e-handeln har gjort att man allt oftare plockar mindre partier från pallar, istället för hela pallar. Och då är MX-X och dess förbättrade ergonomiska design det självklara valet. Vi har gjort förarhytten större och förbättrat vibrationsdämpningen, så att operatören kan arbeta bekvämt och plocka snabbare. Den nya designen för den vridbara gaffeln har förbättrat tillsatslyftens stabilitet och minskat avståndet från hytten till pallens ände med 40 mm, och tack vare lutningssensorn minskas även avståndet mellan föraren och ställsystemet.

Eftersom snabb åtkomst är särskilt viktigt för en effektiv orderplockning innebär den simultana användningen av huvudlyften och tillsatslyften betydande produktivitetsökning. ”Vi kommer åt hyllorna snabbare med nya MX-X, och efter plockningen går det snabbare och smidigare att transportera pallen till omlastningsstationen i en enda smidig rörelse”, säger Horst Schuon. Den svängbara gaffelns förbättrade stabilitet och tystare sidoförflyttning medför också mycket säkrare hantering av ömtåliga produkter.

– De tuffa förhållandena hos logistikföretaget Schuon har visat oss att vi tagit fram ett vinnande fordonskoncept som uppfyller alla krav för utrustning som ska användas på ett avancerat lager. De nya STILL MX-X-orderplockarna erbjuder en idealisk kombination av hög produktivitet och god ergonomi som verkligen är till nytta för kunder som Schuon, säger Thomas A. Fischer.

 • Use Case Schuon Ladda ned Use Case Schuon (engelska) PDF, 5 MB Download


Vill du veta med om den nya MX-X?

Då kan du ladda ned det tekniska databladet här:

Kontakt

Om du har några frågor eller vill ha mer information kan du kontakta våra expertrådgivare:

 

Vill du veta mer om vår plockningsflotta?
Då är du välkommen att boka ett möte med våra experter.
Titel

EK-X

EK-X maximerar nya dimensioner av effektiv godshantering

Detta är kungen i alla smalgångslager: EK-X, vertikal orderplockare, sätter standard gällande prestanda, plockhöjd, lastkapacitet, funktionalitet och ergonomi.

 • Optimalt nyttjande av lagerutrymme: plockning på höjder upp till 12 meter
 • Stor och rymlig hytt för maximal rörelsefrihet
 • Optimalt anpassningsbar till alla lager: anpassningsbar lösning tack vare moduldesign

EK-X når nya dimensioner av effektiv godshantering med körhastigheter på upp till 13 km/h och lyfthastigheter på upp till 0,4 m/s. Tack vare OPTISPEED-systemet är denna kompakta lagermedarbetare alltid på väg med maximal hastighet - utan att tumma på säker körning. Andra funktioner inkluderar utmärkt sikt och en maximal plockhöjd på 12 meter - enastående i ordets sanna ord - samt en rymlig stötabsorberande förarhytt.

Kort sagt: om du vill ha det effektivaste och användarvänligaste plocklagret, kan du inte få det utan en EK-X. Dessutom möjliggör det modulsystemet att EK-X specialbyggs optimalt för varje lager.


EK-X i världens mest moderna orderplockningsflotta

Mer information, bilder, filmer och tekniska data hittar du på produktsidan för EK-X.

Du är också välkommen att kontakta oss direkt på telefon eller via kontaktformuläret nedan.

 


iGo neo CX 20

iGo neo CX 20 – det smarta sättet

iGo neo CX 20 följer orderplockarens arbete steg för steg och kör valfritt till första eller andra pallpositionen. Trucken ger alltid föraren företräde och håller automatiskt det avstånd till hyllan – minst 50 cm – som orderplockaren har specificerat.

 • Automatiskt system ökar plockprestandan med upp till 30 %
 • Kraft- och energisparande: Varan måste bara transporteras för hand över korta sträckor
 • Individuell orderplockning: Trucken kan lätt anpassas till förarens specifika preferenser

Eftersom den automatiska hjälpredan tar hand om körning och styrning kan föraren koncentrera sig helt på sitt arbete. Detta ökar plockprestandan väsentligt och minskar plockfel. Rörelsespårningssensorerna ger säkerhet och de skiljer mellan förare, annan personal och hinder.

Vid ett hinder kör enheten antingen runt det, eller stannar, om vägen är helt blockerad. Om ett långsammare fordon kör framför eller om det uppstår en kö, anpassar trucken hastigheten efter situationen. När vägen är fri igen kommer iGo neo CX 20 automatiskt i kapp igen.

Den identifierar och passerar tomma hyllor. Korsningar korsas automatiskt först efter att föraren har godkänt det. Föraren kan fritt välja om enheten ska användas manuellt eller automatiskt. En LED-signal visar om trucken arbetar i automatisk eller manuell drift. En ytterligare optisk signal ger information om orienteringsriktningen som iGo neo CX 20 står i.


iGo neo CX 20 i den mest moderna orderplockflotta

Mer information, bilder, filmer och tekniska data hittar du på produktsidan för iGo neo CX 20.

Du är också välkommen att kontakta oss direkt på telefon eller via kontaktformuläret nedan.

 


OPX

OPX – spännande dynamisk

Oavsett om det handlar om detaljhandeln, bilindustrin eller livsmedelsindustrin är STILL OPX horisontella plocktruck med lastkapacitet på upp till 2,5 ton ett innovativt och mångsidigt val. De många olika modellerna och funktionerna gör OPX till den optimala trucken för alla tillämpningsprofiler. Alltid effektiva, alltid pålitliga och alltid dynamiska.

 • Höga lastkapaciteter på upp till 2,5 ton
 • Easy Drive-styrning med höjdjustering och styrning av alla truckens funktioner utan att föraren behöver byta grepp
 • Körhastigheter på upp till 14 km/h
 • Batterikapacitet: 620 Ah
 • Smidig, flexibel och med enastående kördynamik
 • Automatisk justering av hörntagning
 • Låg griphöjd (130 mm)
 • Stora förvaringsutrymmen

Tillvalsfunktioner:

 • Hydraulisk plattformslyft med ergonomisk sänkningsfunktion (griphöjd upp till 2 800 mm)
 • Användning av gående förare
 • Uppfällbart steg för orderplockning från första nivå
 • Höjdjusterande, luftupphängt, uppfällbart säte
 • Förarplattform med pneumatisk dämpning och individuell justering (28 % minskning av vibrationer)
 • Smalt ryggstöd ger mer utrymme i hytten
 • 12 V-uttag för elektrisk utrustning
 • Smarta LED-varselljus
 • Batteribyte från sidan
 • Litium-jon-batteri
 • integrerad laddare

OPX i världens modernaste orderplockflotta

Mer information, bilder, filmer och tekniska data hittar du på produktsidan för OPX.

Du är också välkommen att kontakta oss direkt på telefon eller via kontaktformuläret nedan.

Vill du veta mer om vår plockningsflotta?
Då är du välkommen att boka ett möte med våra experter.
Titel